OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Maklumat Terkini


Dimaklumkan bahawa latihan untuk peguam YBGK bagi tahun 2015 akan diadakan seperti berikut . Sila hubungi
Jeeva/Sumitra di 03-20780769 untuk pertanyaan lanjut.

1. Johor - 10 Oktober 2015
Part One - YBGK Administration
Part Two - Arrest, Remand, Bail and
Mitigation

2. Selangor - 24 & 25 Oktober
Part Three - Criminal Trial Advocacy

Reply Form

Undian

Setakat manakah anda berpuashati dengan maklumat yang terkandung dalam laman web Yayasan Bantuan Guaman Kebangsaan?
 

Pautan

Operasi YBGK PDF Cetak E-mail


  • YBGK telah memulakan operasinya pada 2 April 2012 di seluruh Malaysia. Di Sabah, perkhidmatan YBGK hanya meliputi Kota Kinabalu, Papar, Penampang, Tuaran, Sandakan dan Kota Belud manakala di Sarawak ia meliputi Kuching, Miri, Sibu dan Bintulu setelah mengambil kira kemampuan sumber manusia.

  • Operasi YBGK di Semenanjung Malaysia dibantu oleh Pusat Bantuan Guaman di setiap negeri di bawah kelolaan Majlis Peguam Malaysia manakala bagi Sabah, Sarawak dan Wilayah Persekutuan Labuan pula, Jabatan Bantuan Guaman bekerjasama dengan Persatuan Undang-Undang Sabah dan Persatuan Peguam Bela Sarawak.
 
Hakcipta © 2021 . Laman Web Yayasan Bantuan Guaman Kebangsaan.
Penafian :
Walaupun segala penelitian telah diambil dalam penyediaan maklumat dalam laman web portal ini; tiada warranti sama ada nyata atau tersirat diberikan oleh YBGK tentang kesempurnaan dan ketepatan maklumat yang diberi, dan YBGK tidak bertanggungjawab atas apa-apa kesilapan atau ketinggalan yang mungkin berlaku. YBGK tidak sekali-kali boleh dipertanggungkan atau dipertanggungjawabkan bagi apa jua kerugian, termasuk tanpa batasan, kerugian khusus, tidak langsung atau berbangkit yang timbul daripada atau berkaitan dengan penggunaan atau kebergantungan maklumat yang terkandung dalamnya, sama ada melalui tindakan dalam kontrak atau tort atau selain daripadanya tidak kira bagaimana jua sekalipun.